Malzemeler
5 Adet Orta boy Patates
5 Adet Orta boy Havuç
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Taze Soğan
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Mayonez
10 Kornişon Turşu
4-5 Diş Sarmısak
2 Adet Haşlanmış Yumurta
Kokteyl Zeytin
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.
Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.
Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.
Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.
Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.
Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.
Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.
Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.
Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.
Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız