Malzemeler
200 Gr semizotu
200 Gr ıspanak
200 Gr su teresi
Yarım demet dereotu
Yarım demet roka
1/4 göbek salata
1 Demet taze nane
200 Gr taze soğan
150 gr mantar
2 Adet kuru soğan
Yeterince un ve mısır unu
12 Sardalya balığı
Sos İçin:
1 Su bardağından 1 parmak eksik sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı limon sirkesi
1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız yeşilliklerin suyu süzülene dek süzgeçte bekletin.
Semizotunu, ıspanığı, su teresini, yarım demet dereotunu, yarım demet rokayı, göbek salatayı ve bir demet taze naneyi bıçak kullanmadan elinizle iri parçalar halinde koparın.
Geniş bir salata tabağına aktarın.
Mantarları enine ikiye kesin.
Temizlenmiş taze soğanları iri parçalar halinde doğrayın.
Mantarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Taze soğanları yeşilliklerin üzerine dizin.
Bu arada sosu hazırlayın.
Geniş bır kaseye sızma zeytinyağı koyun.
Üzerine limon sirkesi ilave edin.
İyice çırpın.
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.
Limonlu suda beklettiğiniz mantarların suyunu süzün.
Teflon tavada kızartın.
Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada kızartın.
Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada yumuşayana dek soteleyin.
Temizlenmiş ve kılçıkları çıkartılmış balıkları bol suyla yıkayın.
Suyu süzdükten sonra sardalya balıklarını, aralarına un serperek, birbirine yapıştırın.
Birbirine yapıştırdığınız sardalya balıklarının dış kısımlarını mısır ununa bulayın.
Çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada pişirin.
Salata tabağına aldığınız yeşilliklern üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
Teflon tavada pişirdiğiniz mantarları, soğanları ve sardalya balıklarını yeşilliklerin üzerine dizin.
Servis yapın.