Gezer Tozar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gezer Tozar

GeZeR ToZaR FoRuM
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Anadolu Bulgur Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rose_flowers


Anadolu Bulgur Pilavı Default6
rose_flowers


Mesaj Sayısı : 768
Yaş : 45
Nerden : Bilgisayar olan herhangi bir köşeden
RuH HaLi : Anadolu Bulgur Pilavı Asik10
SaNaL HaYVaN : Anadolu Bulgur Pilavı Cat3281291rt5
MaDaLYaLaRıNıZ : Anadolu Bulgur Pilavı Madaly19
Thanks : 73
Rep Gücü : 1119
Kayıt tarihi : 07/02/09

Anadolu Bulgur Pilavı Empty
MesajKonu: Anadolu Bulgur Pilavı   Anadolu Bulgur Pilavı EmptySalı Şub. 10, 2009 11:11 pm

Malzemeler

2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber

Hazırlanışı

Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.


Anadolu Bulgur Pilavı 350
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.gezertozar.yetkin-forum.com
 
Anadolu Bulgur Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gezer Tozar  :: Forum :: Yaşam :: Kadınca :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: