Gezer Tozar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gezer Tozar

GeZeR ToZaR FoRuM
 
AnasayfaKapıAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rose_flowers


Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları Default6
rose_flowers

Mesaj Sayısı : 768
Yaş : 42
Nerden : Bilgisayar olan herhangi bir köşeden
RuH HaLi : Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları Asik10
SaNaL HaYVaN : Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları Cat3281291rt5
MaDaLYaLaRıNıZ : Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları Madaly19
Thanks : 73
Rep Gücü : 1119
Kayıt tarihi : 07/02/09

Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları Empty
MesajKonu: Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları   Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları EmptyPerş. Mayıs 13, 2010 7:24 pm

Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları 4587

Kusursuz bir yemek masası hazırlamak istiyorsanız bu yazımızı okuyup yardım alabilirsiniz. Yemek masalarının hazırlanması ile alakalı A’dan Z’ye tüm bilgiler burada.

Güzel Bir Masa Hazırlamak İçin

1- Yemek listesini hazırlarken konuklarınızın yaşlarını, yaşadıkları yeri, sağlık durumlarını ve hatta cinsiyetlerini bile düşünün.

2- Yemek listesinde mümkün olduğunca hazmı güç yemekleri kullanmayın.

3- Bir yemek listesinde iki salçalı ya da birbirine benzeyen iki yemek ve birbirine benzeyen isimler bulunmamalı.

4- Bir kral sofrası ile aile sofrası arasındaki fark yemek takımlarının lüks oluşudur. Ancak yemek kuralları aynıdır.

5- Sofraya üç takımdan fazla bıçak, çatal koymayın. Ancak bardaklar dört adet olabilir.

6- Misafir olan sofrada her yemek kendi takımıyla yenmelidir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değişmelidir.

7- Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilmelidir.

8- Çatalları kullanış sırasına göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna yerleştirilir. Sadece tatlı çatalı tabağın önüne sapı solda kalacak şekilde yerleştirilir.

9- Bıçaklar keskin tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilirler. Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarında kullanılır.

10- Bardaklar her zaman sağda dururlar.

11- Kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir. Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı bıçağı kaldırılır, yerine tatlı kaşığı koyulur.

12- Çiçekler, şamdan vb. misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır.

13- Tuzluk ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konur.

14- Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz. Eğer bunların kullanılacakları yemek varsa o yemekle beraber sofraya getirilir.

15- Elle yenmesi icap eden yemeklerde el tası ilave edilmelidir. İçinde yarısına kadar ılık su ve bir dilim limon olmalıdır. Sol tarafta çatalın önüne koyulur.

16- Meyve için el tası ilave edilecekse içindeki su soğuk olmalı ve yine bir dilim limon koyulmalıdır. Mümkünse içine 3-4 gül, karanfil vb. yaprağı konur.

17- El tası verilmeyecekse, özellikle elle yenen yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir.

18- Bazı yemeklerin yenmeyen kısımları, kemikler ve kılçıklar için yemek tabağının sol önüne bir kemik tabağı konmalıdır.

19- İki kişinin omuzunun arasındaki boşluk hedef alınır şekilde sofrada her iki kişiye bir sigara tablası konur.

20- Yemek masası için en uygun çiçek şekli basık çiçek şeklidir. Onur konuklarının önüne masanın ortasına doğru konmalıdır.

21- Davetlilerin rahatça yemek yiyebilmeleri için her kişiye 60 cm yer olmalıdır.

22- Peçeteler sofraya mümkün olduğunca sade şekilde konur. Şekilli katlamalar doğru değildir.

23- Evin hanımı yemek servisini, evin beyi içki servisini yapmalıdır.

24- Kirli takımlar sağdan alınır ve yerine temizleri yine sağdan sofraya koyulur. Bunların içinden sadece el tası, ekmek ve salata tabağı soldan alınır ve soldan koyulur.

25- Yemekten önce içki servisini yapılır.

26- Yemeğe çorba ile başlanacaksa içki servisi yapmayınız. Çorba bittikten sonra içki servisine başlayabilirsiniz.

27- Garnitürler ve soslar ayrı servis edildiği için soldan verilmelidir.

28- Önce hafif şaraplar, sonra kuvvetli şaraplar verilmelidir.

29- Sofrada hastalık sebebiyle ya da özel sebeplerle içki almayan konuklar için alkolsuz içki ve meyve suyu bulundurulmalıdır.

30- Sofrada hastalık sebebiyle, özel sebeplerle ya da inanç sebepleriyle her şeyi yiyemeyen konukları zor durumda bırakmayan yemekler olmalıdır.

31- Kalabalık ziyafet sofrasında elle yenen yemekler verilmez.

32- Ziyafet sofrasında yenmesi güç yemekler ya da sarımsaklı yemekler verilmez

_________________
Forumda küfür,argo,kişiliğe hakaret,rencide edici sözler YASAKTIR. Türkçemizi mümkün olduğunca güzel kullanınız...

Bir ADMiN ata sözü Şöyle Der
" Biliyorsan Paylaş Mod Yapsınlar, Bilmiyorsan Sus Banlamasınlar''
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.gezertozar.yetkin-forum.com
 
Özel Yemek Masası Hazırlama Kuralları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gezer Tozar  :: Forum :: Genel :: Hobi ve Kolleksiyonlar :: Ev Dekorasyonu-
Buraya geçin: