Gezer Tozar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gezer Tozar

GeZeR ToZaR FoRuM
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çabuk Lahana Turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
valantina


Çabuk Lahana Turşusu Default6
valantina


Mesaj Sayısı : 218
Yaş : 33
Nerden : Evden
RuH HaLi : Çabuk Lahana Turşusu Dusunc10
SaNaL HaYVaN : Çabuk Lahana Turşusu 3d-cra10
Thanks : 3
Rep Gücü : 61
Kayıt tarihi : 09/02/09

Çabuk Lahana Turşusu Empty
MesajKonu: Çabuk Lahana Turşusu   Çabuk Lahana Turşusu EmptyCuma Şub. 27, 2009 1:28 pm

Malzemeler

  • 1 adet lahana
  • 1 şişe sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • tuz


Yapılışı

Lahana yaprak yaprak ayrılırÇabuk Lahana Turşusu Smiliv yıkanır. Çok küçülen göbek kısmı da dört parçaya kesilir. Bu sırada ateşe oturtulan tencerede su kaynatılır. Lahana yaprakları bu suya batırılıp çıkarılır. Soğuk suya atılır. Hepsi haşlandıktan sonra emaye bir kap içine tülbent içinde nohutlar konurÇabuk Lahana Turşusu Smiliv üzerine lahana doldurulur. Bir kapta tuzlu su hazırlanır. (suya çiğ bir yumurta atılır üzerinde yüzene kadar tuz ilave edilir. yumurta yüzünce lahanalara dökülür). Kırmızı biber serpilir. Üstüne bir ağırlık konur. Her gün bir kepçeyle suyu karıştırılır. Bir hafta sonra yenecek hale gelir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.gezertozar.yetkin-forum.com
 
Çabuk Lahana Turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Saçların Çabuk Uzaması İçin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gezer Tozar  :: Forum :: Yaşam :: Kadınca :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: