Malzemeler: 2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı
Yapılışı :· Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın.
· · Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun.
· · Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin.
· · 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ilave edin.
· · Yerelmaları yumuşayana dek pişirin.
· · Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin.
· · 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın.
· · Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
· · Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun.
· · Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Tam mevsimi afiyet olsun.