Malzemeler :
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Yapılışı:
· Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
· · Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
· · 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
· · Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
· · Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
· · Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
· · Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
· · Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın