MALZEMELER1 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı mısır nişastası
150 gr. Tereyağı veya margarin
1 Çay kaşığı karbonat
1 Limon kabuğu rendesi veya 1 çay kaşığı: kayısı, portakal v.s. arzuya göre aroma
200 gr. Buğday nişastası
200 gr. Şeker hamuru
Çeşitli gıda boyaları
HAZIRLANIŞI: Un ve nişasta hariç tüm malzemeleri homojen bir hale gelinceye kadar yoğurun. Ardından un ve nişastayı ilave edip iyice yoğurup, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabındaki hamurdan ihtiyacınız kadarını alıp kalan kısmı yine buzdolabına kaldırın.
Hamuru çok ince olmayacak bir şekilde açın, kurabiye kalıpları ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Buzdolabındaki hamur bitinceye kadar bu işlemi sürdürün.
Kurabiyeleri orta hararetli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyeleri masaya alın.
Gıda boyası ile renklendirdiğiniz şeker hamurlarını kurabiyede kullandığınız kalıplar ile kesin. Kurabiyenin üzerine akıcı olmayan bal sürüp şeker hamurunu kurabiyenin üzerine yerleştirin.
Üzerini şeker boncukları ile veya çocuğunuzun oyun hamur setinde bulunan figürlerle çeşitli şekiller hazırlayarak kurabiyelerinizi bu dekorlarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..