rose_flowers
Mesaj Sayısı : 768 Yaş : 45 Nerden : Bilgisayar olan herhangi bir köşeden RuH HaLi : SaNaL HaYVaN : MaDaLYaLaRıNıZ : Thanks : 73 Rep Gücü : 1119 Kayıt tarihi : 07/02/09
| Konu: İzmir Gevreği Cuma Şub. 13, 2009 12:24 am | |
| 1 paket yaş maya 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket eritilmiş margarin Üzeri için: 1 adet yumurta beyazı Susam Yoğurma kabına su, maya ve şeker konur. Maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine margarin, tuz ve kulak memesi kıvamını alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan limon kadar parçalar alınır ve 1 karış boyunda çubuk yapılır. Çubuğun iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir, yağlanmış tepsiye konur. Simitler fırına vermeden önce yarım saat tepside bekletilir. Sonra üzerlerine yumurta akı sürülür, susam yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. | |
|